Proporcje na ciasto kruche są proste: Na każde 10 mąki przypada 1 żółtko i ok. 7 dag masła. Ciasto możemy zagnieść ręcznie – zimne masło posiekać na stolnicy z mąką i cukrem, a następnie dodać żółtko. Następnie wykładamy na stolnicę i wałkujemy – najlepiej między dwoma foliami spożywczymi, wtedy ciasto nie przyklei się do wałka. Ciasto układamy na formie, dziurkujemy widelcem i jeszcze na chwilę wkładamy do lodówki. Do słodkości można użyć 5 dag na 10 dag mąki. Aby zrobić idealne ciasto kruche trzeba trzymać się dwóch zasad: zimne składniki i gorący piekarnik Lepimy kulkę, owijamy w folię i wkładamy na 1-2 godziny do lodówki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://poradzimy24.pl/poznaj-sekret-kruchego-ciasta-jak-zrobic-idealne-ciasto-kruche/