Ciasto 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej+1 czubata łyżka mąki pszennej 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem 400 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone cukier według własnego smaku Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, serek mascarpone i chwilę ubijać do połączenia się składników. Dodatkowo 1 szklanka truskawek posypka czekoladowa Wykonanie: Jajka zmiksować wraz z cukrem na gładką masę, dodać olej, przesiać 2 szklanki mąki wraz z proszkiem do pieczenia i dalej miksować. Polewa 100 g mlecznej czekolady 100 g śmietany kremówki Smietanę podgrzać , a następnie wymieszać z pokruszoną czekoladą. Formę do baby o średnicy 22 cm (mierzone na górze ) z kominem natłuścić margaryną i posypać kaszą manną. Do drugiej części ciasta dodać 1 czubatą łyżkę mąki i wymieszać. Wlać ciasto ciemne, a następnie jasne Piec około 50 min w 180 stopniach C. Po wystudzeniu przekroić babkę w połowie.