Składniki: 2 jajka 1 łyżka mleka 1 łyżeczka masła 2 czubate łyżki fety 150 g mrożonego szpinaku 1/2 małej cebuli 3 kawałki suszonych pomidorów z zalewy 1 ząbek czosnku łyżka startego parmezanu do posypania sól pieprz olej do smażenia Szpinak należy wcześniej rozmrozić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Smażyć na patelni, co jakiś czas mieszając, do momentu odparowania wody. Na jedną część prawie ściętego omleta wyłożyć szpinak. Na średniej wielkości patelni rozpuścić masło. Brzegi omleta lekko unosić szpatułką, tak aby nieusmażona masa jajeczna spływała pod spód. Następnie rozkruszyć na niego fetę i dodać pokrojone pomidory.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/omlet-z-feta-i-szpinakiem/