8 podudzi z indyka 2-3 ogórki kiszone 1 mała czerwona papryka 50 g żółtego sera 1 czerwona cebula sól pieprz słodka papryka 1 pomidor 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki pszennej Roladki z podudzi indyka Polecam indyk pieczony schab w sosie brokułowym roladki z indyka rolada z pieczarkami Masło rozgrzać w rondlu i zrumienić roladki z dwóch stron, a następnie wlać szklankę wody, dodać resztę pokrojonej cebuli, obranego ze skóry pomidora i pokrojonego w plastry oraz papryki. W zakładce mięsa znajdziecie również inne pomysły na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. Dodać resztę ogórka, doprawić sos solą i pieprzem W razie potrzeby uzupełniać wodę i dusić jeszcze około 10 minut. Na każde udko nałożyć paseczek ogórka, cebulę, paseczek papryki i posypać delikatnie serem.