Babeczki motylki

Beata
Ciasta
20.01.2016 0:11
Babeczki motylki

Składniki Ciasto 4 jajka (osobno białka i żółtka) 200 g cukru 75 g mąki pszennej 75 g mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki gorącej wody Białka ubić na sztywną pianę. Krem 600 ml śmietany kremówki (36%) cukier ( według własnego smaku) 1 łyżeczka żelatyny Śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno. Z babeczek ściąć górę i przekroić ją na pół/ Każdą babeczkę udekorować kremem i włożyć w krem dwie połówki ściętej góry tak , aby utworzyły skrzydełka motyla. Żółtka ubić wraz z gorącą wodą na pianę , a następnie powoli dodawać cukier cały czas ubijając. Do żółtek dodać pianę z białek , mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Jeśli macie ochotę na takie słodkości to zapraszam po przepis. Foremkę na muffiny (12 gniazd) wyłożyć papilotkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/01/babeczki-motylki.html