Szybki bigos z młodej kapusty

Małgorzata
Obiad
24.05.2017 15:19
Szybki bigos z młodej kapusty

Składniki: Duża główka młodej kapusty lub 2 mniejsze ok.500 g kiełbasy lub pół na pół z boczkiem wędzonym 3 duże cebule , 2 średnie marchewki opcjonalnie pieczarki ale nie koniecznie przecier pomidorowy sól, pieprz ok.500 g kiełbasy lub pół na pół z boczkiem wędzonym 3 duże cebule , 2 średnie marchewki opcjonalnie pieczarki ale nie koniecznie przecier pomidorowy sól, pieprz 3-4 listki laurowe, 2 łyżeczki majeranku 4-5 ziarenek ziela angielskiego Kotanyi cukier do smaku olej lub smalec do smażenia cukier do smaku olej lub smalec do smażenia Wykonanie : Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka i wlać 2-3 szklanki gorącej wody, dodać pokrojoną w talarki marchewkę. Na koniec dodaję nieco świeżego koperku lub natki pietruszki Kiedy kapusta lekko się podgotuje i upadnie dodać ziele angielskie, liść laurowy, przyprawy. Następnie dodać cebulę, podsmażone dodać do kapusty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://w-garach-u-gosi.blogspot.com/2016/04/szybki-bigos-z-modej-kapusty.html