3bit, ciasto bez pieczenia

Małgorzata
Ciasta
26.06.2017 15:18
3bit, ciasto bez pieczenia

Kremowe, przełożone masą krówkową oraz budyniową i herbatnikami a dla przełamania słodkości dodałam domowy dżem z czarnej porzeczki. Składniki: 400g herbatników(dużych) typu petit beurre 1 puszka masy krówkowej u mnie pół na pół krówkowa i czekoladowa (500g) 400g śmietany kremówki 36% 1 śmietan-fix 1 tabliczka gorzkiej czekolady 100g 1 łyżki cukru pudru Dodatkowo: domowy dżem z czarnej porzeczki Masa budyniowa: 500 ml mleka 3 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej Młyny Stoisław 3/4 kostki miękkiego masła Przygotowanie: W szklance zimnego mleka rozprowadzić obie mąki+ żółtka. Na masę ułożyć drugą warstwę herbatników, na której rozsmarować dżem z czarnej porzeczki a nim wyłożyć przygotowaną wcześniej masę budyniową. Ostatnią warstwą, na samej górze jest ubita śmietana z łyżką cukru pudru z dodatkiem śmietan-fixu. Do dekoracji ciasta posypać potartą gorzką czekoladą. Rodzina jest dla mnie najważniejsza więc gdy przygotowuję potrawy lub piekę ciasta dla moich bliskich zawsze staram się używać sprawdzonych i dobrych produktów. Do ciasta, które przygotowałam do pysznej masy budyniowej, którą przełożone jest ciasto użyłam mąki pszennej od Młyny Stoisław, który posiada naprawdę bogatą ofertę . Ciasto jest proste w przygotowaniu i gdyby nie czas chłodzenia , to byłoby jednym z najszybszych ciast jakie do tej pory robiłam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://w-garach-u-gosi.blogspot.com/2017/06/3bit-ciasto-bez-pieczenia.html