Ciasto 2 szklanki mąki krupczatki 1/2 szklanki oleju 6 jaj 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego dodatkowo: 1 litrowy słoik prażonych jabłek lub tak jak u mnie przesmażone tarte jabłka, które zaprawiałam w słoiczki na jesień. Można również przesmażyć na bieżąco 1,5kg jabłek najlepiej kwaskowych z odrobiną cukru i łyżką masła + 3 łyżki kaszki manny. Opcjonalnie 2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Białka ubić z cukrem na gęstą pianę, dodając żółtka. Dalej kolejno dodać olej, aromat oraz mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. przez około 15 minut w 170stpniach do lekkiego zezłocenia ciasta.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://w-garach-u-gosi.blogspot.com/2017/02/jabecznik.html