Najlepszy sernik z brzoskwiniami

Pati
Ciasta
24.05.2017 12:10
Najlepszy sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: - 4,5 łyżki cukru - 150 g masła - 1,5 szklanki mąki - 2 żółtka - 1,5 łyżki kakao - opakowanie cukru wanilinowego Masa: - 1 kg zmielonego twarogu (ja używam sera President w wiaderku) - 10 żółtek - 100 g płynnego masła - 10 łyżek cukru pudru - 10 łyżek mąki pszennej - 1 opakowanie serfixu - 450 ml mleka - 12 białek - 1/2 szklanki cukru - puszka brzoskwiń Po tym czasie oddzielamy (odcinamy) nożem brzegi sernika od formy i wstawiamy spowrotem do piekarnika obniżając temperaturę do 180°C na kolejnych 30 minut. Gotową masę wylewamy na podpieczony spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na 5 minut. W osobnej misce ubijamy białka, kiedy ubijemy je na sztywno dodajemy cukier i ubijamy jeszcze przez chwilę. Po tym czasie wyciągamy go z piekarnika i odstawiamy na 15 minut. Spód pieczemy w 200°C przez około 15 minut, aż nabierze złotego koloru. Następnie znowu wkładamy pieczemy go w 180°C tym razem przez 15 minut. Zapraszam Was serdecznie na stronę https://www.tarkaimiarka.pl, znajdziecie tam wiele ciekawych i oryginalnych pomysłów na dodatki do domu. Owijamy je folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 15-20 minut. Wymiary formy 37 x 24 cm Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier, kakao, cukier wanilinowy, zimne masło i zagniatamy ciasto. Mianowicie dodajemy po kilka łyżek ubitych białek do masy twarogowej, delikatnie mieszamy łyżką i powtarzamy, aż dodamy całe białka. Brzoskwinie kroimy w kostkę i pozostawiamy na sitku, żeby się dobrze odsączyły. W dużej (naprawdę dużej:)) misce ucieramy cukier puder z żółtkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/desery/ciasta/sernik-z-brzoskwiniami/