Miłego poniedziałku wszystkim życzę :-) Tortownica średnica 26 cm Składniki: - 4 jajka - 1 szklanka ksylitolu - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - 1 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 500 g rabarbaru - cynamon do posypania - cukier puder do posypania 1. 3. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy na 3 razy do ciasta miksując delikatnie na najniższych obrotach tym razem. U mnie z rabarbarem i cynamonem, ale na pewno wykorzystam jeszcze :-). Ciasto z rabarbarem i cynamonem Pyszne i lekkie ciasto idealne do wypieków z owocami. Jajka wbić do miski, dodać ksylitol i ubijać na najwyższych obrotach około 10 minut. 5. Rabarbar kroimy na około 1 cm kawałki. 4. Tortownicę smarujemy masłem, na spód wykładamy papier do pieczenia.