Miłego dzionka :-) Składniki: - szparagi 1 opakowanie - boczek w plasterkach - koperek - masło klarowane - ziemniaki - sól - pieprz - wędzona papryka - olej do wysmarowania formy 1.Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy szparagi, oprószamy solą i na małym ogniu podsmażamy. Nasze ulubione szparagi podsmażyłam na maśle klarowanym, potem dodałam boczek i na końcu koperek. Mieszamy, pieczemy w 200 stopniach około 40 minut (u mnie góra - dół ) 2. Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. 3. Na talerz wykładamy szparagi i ziemniaczki :-).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kruchebabeczki.blogspot.com/2017/05/szparagi-z-boczkiem-koperkiem-i.html