Składniki: 150 g boczku, pokrojonego w kostkę 500 g szparagów, z przyciętymi zdrewniałymi końcami sól i pieprz do smaku ¼ szklanki gorgonzoli, pokruszonego lub pokrojonego w kosteczkę (można użyć innego sera pleśniowego) Przygotowanie: Umieść dużą patelnię na średnim ogniu, włóż boczek i podsmaż do chrupkości, po czym przełóż na papierowe ręczniki. English version Bacon gorgonzola asparagus (4 servings) Ingredients: 150 g bacon, diced 500 g asparagus, ends trimmed salt and pepper to taste ¼ cup gorgonzola cheese, crumbled or chopped Prepration: Heat a large pan over medium heat, add bacon and cook until crispy. Dziś prezentuję doskonały dodatek do każdego dania głównego, podsmażone szparagi podane z chrupiącym boczkiem i gorgonzolą z pewnością zachwycą każdego. Cook, flipping asparagus occasionally, for 5-7 minutes until asparagus is softened and cooked through but with a crunch. Smaż przez 5-7 minut przewracając je od czasu do czasu, aż szparagi będą prawie miękkie jednak wciąż chrupiące. Szparagi są teraz najsmaczniejsze i w najlepszej cenie, trzeba korzystać z tego dobrodziejstwa!