Chleb z kaszy gryczanej

Patrycja
Śniadania
09.05.2017 10:07
Chleb z kaszy gryczanej

Mówiąc szczerze, jedząc ten chleb bez żadnego dodatku, to nie bardzo mi smakuje, ale jako kanapka z serkiem i na przykład z pomidorem to jest naprawdę pyszny! pestki słonecznika pół szklanki, płatki owsiane pół szklanki, sezam pół szklanki, czarnuszka 1,5 łyżeczki, sól pół łyżki, Sposób przygotowania: Kaszę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 48 h. po 12 h kaszę należy pomieszać i jeśli kasza wchłonie wodę to należy ją uzupełnić. Oprócz tego do chleba dodałam czarnuszkę, która ma bardzo intensywny aromat, dzięki temu chleb ma ładniejszy zapach i lepszy smak. Zrobiony jest z kaszy gryczanej niepalonej z dodatkiem słonecznika i sezamu. Na przygotowanie tego chleba potrzebujemy 70 godzin, także warto zaplanować sobie zrobienie tego chleba wcześniej. Czytałam wiele pozytywnych komentarzy, że chlebek jest bardzo smaczny i nareszcie mogłam się sama o tym przekonać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/05/chleb-z-kaszy-gryczanej.html