Okazało się ze są równie smaczne😁 Składniki: Ciasto naleśnikowe: mąka pszenna 3 szklanki, mąka pszenna pełnoziarnista 2 szklanki, mleko 2 szklanki, woda szklanki, sol 1/4 łyżeczki, olej rzepakowy 50 ml, Farsz: kapusta biała pół szt, kapusta kiszona 0,5 kg, cebula 1 szt, grzyby suszone 0,5 szklanki, zioła prowansalskie pół łyżeczki, kminek mielony pół łyżeczki, pieprz i sol do smaku, olej do smażenia 5 łyżek, dodatkowo: olej do smażenia 100 ml, Sposób przygotowania: Farsz: Kapustę białą zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Krokiety to przysmak na wigilijnym stole oraz pomysł na piątkowy obiad i nie tylko. Cebule drobno posiekać i podsmażyć na oleju na zloty kolor. Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować na gładką masę. Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju. Na gotowe naleśniki nakładamy farsz i zwijamy. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni.