Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, ciasto kokosowe: białka 5 szt, kokos 1 szklanka, biszkopty podłużne 5 szt, cukier puder 1 szklanka, masa: mleko 1 szklanka, sok z ananasów + woda, razem powinno być 2 szklanki, cukier kryształ 3/4 szklanki, żółtka 5 szt, budyń waniliowy 2 opakowania, ananas w puszce 1 opakowanie, masło 2 kostki po 200 g, do nasączenia: woda gorąca 3/4 szklanki, cukier waniliowy 1 opakowanie, Sposób przygotowania: Najpierw przygotowujemy biszkopt. Gdy sok z wodą zacznie się gotować to wlewamy mleko z budyniami i przez cały czas mieszamy, aby w budyniu nie powstały grudki. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier, miksujemy, dodajemy stopniowo po jednym żółtku, nie przerywając ubijania. Najłatwiej jest to zrobić za pomocą specjalnej szpachelki, wtedy łatwiej jest rozprowadzić masę, tak aby tort był równy, niestety ja takiej nie miałam, więc na torcie było widać pewne niedociągnięcia, także następnym razem obowiązkowo muszę użyć szpachelki. Masła ucieramy na puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy po łyżce budyniu i przez cały czas miksujemy masę. Ciasto wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. aż ciasto będzie rumiane. Następnie nakładamy połowę masy z cząstkami ananasa, przykrywamy to ciastem kokosowym, następnie nakładamy drugą część masy i biszkopt, który również nasączamy. Biszkopty kruszymy i łączymy z wiórkami kokosowymi, następnie dodajemy do ubitych białek i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Następnie garnek z budyniem przykrywamy folią aluminiową, aby na powierzchni nie powstał kożuch i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Gdy biszkopt będzie zimny to ostrożnie obkrawamy go wokoło blaszki, wyciągamy, odrywamy od niego papier do pieczenia i przekrawamy go w szerz na dwie równe połowy. Do gorącej wody dodajemy cukier waniliowy, mieszamy, a następnie połową wody nasączamy biszkopt. Upieczony biszkopt rzucamy na ścierkę z wysokości 30 cm i odstawiamy w blaszce do ostygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, miksujemy. Do miski wlewamy mleko i żółtka, dodajemy do tego budynie i dokładnie mieszamy, aby proszek się rozpuścił.