Naleśniki Po Meksykańsku

Milena
Obiad
09.05.2017 10:39
Naleśniki Po Meksykańsku

Składniki na naleśniki po meksykańsku (ok 12 sztuk): Naleśniki: 1,5 szklanki wody 1,5 szklanki mleka 2 jajka 2 szklanki mąki sól Nadzienie: 500 g mięsa mielonego puszka fasoli czerwonej średnia papryka czerwona cebula ok 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku papryka ostra, oregano, sól, pieprz, pieprz cayenne Sos: 150 g koncentratu pomidorowego łyżka sosu sojowego łyżka oliwy 3 łyżki wody sól, pieprz, oregano ser żółty do posypania Przygotowanie Składniki na naleśniki miksujemy do powstania jednolitej masy i odstawiamy na 20 minut. Naleśniki po meksykańsku są idealną potrawą na imprezy i spotkania rodzinne – można je przygotować wcześniej, a potem jedynie zapiec w piekarniku i podać ciepłe. Robię je w wersji na ostro, ale można nieco złagodzić ich smak i nie dodawać pieprzu cayenne, a zamiast ostrej, dać łagodną paprykę. Następnie smażymy cienkie naleśniki i odstawiamy je na co najmniej półgodziny – wtedy zmiękną i łatwiej będzie je zawijać. Przepis na pyszne naleśniki po meksykańsku z mięsem mielonym, zapiekane w piekarniku. Na naleśniki nakładamy po kopiastej łyżce farszu i zawijamy w ruloniki. Układamy je na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2017/05/nalesniki-po-meksykansku/