Składniki : Na spód : 100 g herbatników 50 g masła 1 łyżka miodu Na masę serowo- kokosową : 600 g sera przynajmniej 2-krotnie zmielonego 60 g mleka w proszku 2 opakowania (po 40g ) budyniu śmietankowego (bez cukru) 50 g wiórków kokosowych 120 g cukru pudru 3 jajka 165 ml śmietanki kokosowej 22% 1 łyżka likieru kokosowego Malibu lub ekstraktu waniliowego Na masę ananasową : 1 puszka ananasa (565 g) razem z syropem 1 budyń śmietankowy 200 ml zimnej wody 200 g śmietanki kremówki 36% 1 łyżka soku z limonki 1 opakowanie galaretki cytrynowej Wykonanie : 1. Blaszkę 22 cm x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Plastry ananasa blendujemy na gładką masę z 1 łyżką soku z limonki i natychmiast dodajemy do ugotowanego budyniu. Pozostałe krążki ananasa wraz z syropem umieszczamy na patelni lub w szerokim garnku i gotujemy chwilę . Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy, Ubijamy śmietankę kremówkę na pół sztywno. Syrop ponownie gotujemy, 5. Budyń o smaku śmietankowym rozprowadzamy w 200 ml zimnej wody i mieszamy do rozpuszczenia. Całość mieszamy jedynie do połączenia, Mleko oraz budynie przesiewamy prosto do masy mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Stężałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i szprycujemy bezpośrednio na wystudzoną masę serową. Herbatniki połączyć z masłem i dodać 1 łyżkę miodu akacjowego. Formę z naszym sernikiem umieszczamy na środkowej półce. Naczynie z wrzątkiem umieszczamy na dolnej półce piekarnika. Od momentu gdy masa zacznie wrzeć 2 minutki i zdejmujemy z ognia. 8. Sernik Chłodzimy w lodówce 2 godziny. Pyszna Pina Colada w wersji ciasta gotowa. Herbatniki zmielić w malakserze lub włożyć do foliowej torebki i rozkruszyć tłuczkiem lub wałkiem. 7. Do masy ananasowej bezpośrednio wsypujemy 1 opakowanie galaretki cytrynowej.