Paluszki czekoladowe z bakaliami i białą czekoladą

Przekąski
05.05.2017 19:51
Paluszki czekoladowe z bakaliami i białą czekoladą

Składniki - 100 g gorzkiej czekolady - 100 g masła - 225 g mąki pszennej - 75 g cukru trzcinowego - 10 g cukru z wanilią - jajko - 50 g suszonej żurawiny - 50 g orzechów włoskich - 50 g płatków migdałowych - polewa czekoladowa lub tabliczka białej czekolady Ciasto podzielić na 3 części, z każdej uformować słupki (ok 5 x 2 x 20 cm), zawinąć w folię i na co najmniej 30 min. włożyć do zamrażalki. Wyglądają zachwycająco i bardzo pasują mi na baby shower, przyjęcie dla dziewczynki albo na Walentynki. W smaku również bardzo dobre, kruche, czekoladowe, z kawałkami żurawiny i orzechów. Kroić słupki na paluszki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2015/02/paluszki-czekoladowe-z-bakaliami-i-biaa.html