Kotlety mielone / 6 kotletów średniej wielkości Składniki: 400 g mielonego mięsa wieprzowego 1/4 cebuli 1 jajko 2 łyzki bułki tartej+ do panierowania sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Mięso przekładamy do miski. Zamiast bułki tartej na panierkę można wykorzystać np. płatki owsiane, a kotlety, aby były bardziej fit, upiec w piekarniku. Z mięsa formujemy kotlety, które panierujemy w bułce tartej. Znacznie bardziej smakują mi z mizerią czy z buraczkami niż schabowy. Kotlety mielone smażymy na tłuszczu, z każdej strony. Do kotletów mielonych można dodać również ulubione warzywa jak cukinia, brokuły, kukurydza itp.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/05/kotlety-mielone.html