Na zdjęciu moja śniadaniowa porcja - mus z jogurtem greckim, a na wierzchu dodatkowo ułożyłam mrożone owoce (nierozmrażane): wiśnie bez pestek, czerwoną porzeczkę, jagody, truskawki, pomarańczę w kawałkach oraz plasterki banana. Składniki (4-6 porcji) - 500 g rabarbaru - 150 g drobnego cukru - 2 łyżki ekstraktu waniliowego - do podania: lody waniliowe lub jogurt, np. grecki, albo sojowy - dowolnie Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki. Posypałam płatkami migdałowymi i udekorowałam miętą, a potem - jak już zdjęcia były zrobione i zawartość pucharka trochę się zmniejszyła - dołożyłam kilka łyżek orzechowej granoli :-) źródło: Trochę robi mi się smutno, gdy pomyślę, w jakim tempie mija życie i o tym, co czeka mnie w niedalekiej przyszłości... Dopiero był kwiecień, dopiero zaczynały się wakacje, dopiero była matura, a tak naprawdę to już tak zamierzchłe czasy. To już ten moment, kiedy wyciąganie owocowych zapasów z zamrażalnika jest codziennym rytuałem.