Babeczki z masłem orzechowym i nutellą

Przekąski
05.05.2017 19:48
Babeczki z masłem orzechowym i nutellą

Składniki - 110 g miękkiego masła - 2/3 szklanki cukru pudru - łyżeczka ekstraktu z wanilii - 2 jajka - pół szklanki pełnego mleka - 1,5 szklanki mąki pszennej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 12-15 łyżeczek nutelli * - 12-15 łyżeczek masła orzechowego * Masło utrzeć z cukrem pudrem, ekstraktem na puszystą masę. Okazało się, że ten zestaw smakuje nawet mojemu Dziadkowi, który jest absolutnym konserwatystą, jeśli chodzi o jedzenie i nawet do pizzy nie możemy go przekonać...), choć miękkie, waniliowe, słodkie ciasto też swoje robi. Przełożyć do sztywnych foremek papierowych lub formy wyłożonej papilotkami do 1/3 wysokości, do każdej babeczki włożyć po łyżeczce nutelli i masła orzechowego. Jest to zdecydowana zasługa nadzienia (w końcu kto nie lubi masła orzechowego i nutelli?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2015/02/babeczki-z-masem-orzechowym-i-nutella.html