Składniki: ryż 3 torebki, pieczarki 350 g, papryka czerwona pół szt, papryka żółta pół szt, papryka zielona pół szt, pomidory z puszki 1 szt, kukurydza pół puszki, fasolka czerwona pół puszki, cebula biała 1 szt, czosnek 2 ząbki, koncentrat pomidorowy 2 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra do smaku, zioła prowansalskie 1 łyżeczka, pieprz, sól do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebule siekamy i podsmażamy na oleju. Chwile podsmażamy, a następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki, pomidory z puszki i dusimy pod przykryciem. Następnie odcedzamy, układamy na talerzu i na środek ryżu nakładamy pieczarki z warzywami. Dodajemy przyprawy, a gdy papryki będą miękkie to dodajemy odcedzoną fasolkę, kukurydze, koncentrat pomidorowy i wyciśnięty przez praskę czosnek.