Składniki na ciasto: 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka kawy rozpuszczalnej rozprowadzona 2 łyżkami wody 1 szklanka jogurtu greckiego ¾ szklanki dżemu pomarańczowego 1 szklanka mąki ½ szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: Pół szklanki słodkiej śmietanki 1 szklanka groszków czekoladowych Dekoracja: Kandyzowane pomarańcze Całe jajka z cukrem ubić mikserem. W misce wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. W czasie pieczenia przygotować polewę czekoladową – rozgrzać śmietankę i rozpuścić w niej czekoladę. Sypie składniki połączyć z płynnymi i wymieszać trzepaczką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://korniszonki.blogspot.com/2016/10/ciasto-czekoladowo-pomaranczowe.html