WEGETARIAŃSKIE NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z SEREM

Magdalena
Dania mączne
29.04.2017 1:26
WEGETARIAŃSKIE NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z SEREM

P.S. Nie zdążyłam nawet zrobić porządnych zdjęć bo zaraz po wyjęciu z piekarnika wszyscy domownicy rzucili się na nie 😀 Składniki: Naleśniki: - 2 jajka - 1 szklanka gazowanej wody mineralnej - 1 szklanka mleka - 1/3 łyżeczki soli - ok. 1 i 1/2 szklanki mąki - 2-3 łyżki oleju - szczypta kurkumy Nadzienie: - 2 cebule - ok. 200 g pieczarek - 1 papryka - 1 op. mieszanki warzyw na patelnie (włoskich) - ok. 200 g szpinaku mrożonego - 1 duże jajko - sól, pieprz Na końcu dodajemy warzywa na patelnię i smażymy aż się rozmrożą, a cała woda z warzyw wyparuje. Na końcu dodajemy warzywa na patelnię i smażymy aż się rozmrożą, a cała woda z warzyw wyparuje. Nie zdążyłam nawet zrobić porządnych zdjęć bo zaraz po wyjęciu z piekarnika wszyscy domownicy rzucili się na nie 😀 Składniki: Naleśniki: Wykonanie: Nadzienie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Wegetariańskie naleśniki zapiekane z serem Naleśniki nadziewane farszem warzywnym i zapieczone z serem w piekarniku to proste, choć trochę pracochłonne danie, ze względu na smażenie naleśników 😉 Jednak jest ono tak dobre, że opłaca się poświęcić trochę czasu zwłaszcza, że z podanej ilości wychodzi jedzenia na 2 dni (u mnie wyszły 2 naczynia żaroodporne). Następnie dodajemy mąkę przesianą przez sitko, sól oraz kurkumę i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Następnie dodajemy mąkę przesianą przez sitko, sól oraz kurkumę i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy nim naleśniki w naczyniu. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy nim naleśniki w naczyniu. Przyprawiamy pieprzem, solą, obiema paprykami, ziołami oraz mieszanką przypraw dołączoną do warzyw na patelnię. Przyprawiamy pieprzem, solą, obiema paprykami, ziołami oraz mieszanką przypraw dołączoną do warzyw na patelnię. Naczynie żaroodporne zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15 min. Naczynie żaroodporne zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15 min. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Wszystko trzymamy na ogniu aż cały szpinak się rozmrozi. Wszystko trzymamy na ogniu aż cały szpinak się rozmrozi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/04/wegetarianskie-nalesniki-zapiekane-z.html