Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 50 g cukru 200 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka Beza: 6 białek 200 g cukru garść płatków migdałowych Rabarbar: 600 g rabarbaru (bez zielonych części) ok. 4 łyżek cukru 1/4 szklanki wody Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto jeszcze na 15 minut. Rabarbar pokroić w poprzek na mniejsze kawałki (ok. 2-3 cm długości). Uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około pół godziny. Podpiec około 15 minut w temperaturze 180ºC. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu, aż rabarbar wyraźnie zmięknie. Odkryć pokrywkę i dusić jeszcze ok. 15 minut. W razie potrzeby, dodać więcej cukru. Zimne masło zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem oraz żółtkami.