Polecam z sosem czosnkowym😉 Składniki: chleb tostowy 10 kromek, farsz: pieczarki 350 g, cebula 1 szt, mozzarella 100 g, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol i pieprz do smaku, dodatkowo: jajko 1 szt, bułka tarta do obtoczenia, papryka słodka mielona pół łyżeczki, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebule obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, następnie odstawiamy na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Wiadomo, że jest to mniej zdrowa wersja, ponieważ tostowy chleb do zdrowego jedzenia nie należy, ale czasami gdy nie mamy czasu to możemy się poratować takim obiadem. Krokiety z chleba tostowego nadają się również jako przystawka na zimno. Pieczarki myjemy, (nie obieramy), ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do cebulki. Z chleba tostowego odkrawamy skórki i wałkujemy na cienki płat.