Farsz: - 450 g ugotowanego mięsa rosołowego z kurczaka (masa po oddzieleniu od kości) - 2 duże, ugotowane marchewki z rosołu - 1 jajko - 1,5 łyżeczki suszonego majeranku - 1/2 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki pieprzu Ciasto: - 300 g mąki pszennej - 150 g zimnego masła - 1 jajko - 50 g śmietany 18% - 1/2 łyżeczki soli Każdą z części rozwałkować w długi pas o szerokości ok. 15 cm i grubości ok. 3 mm. Mięso z rosołu (po oddzieleniu od kości) oraz marchewki zmielić w maszynce do mielenia. Uformować je w kulę, okręcić folią spożywczą i odstawić na ok. pół godziny do lodówki. Klasyczny sposób na wykorzystanie kurczaka i marchewek z rosołu. Z mąki, masła, jajka, śmietany i soli wyrobić ciasto. Piec ok. 35 minut w temperaturze 190°C. Z podanych składników uzyskałam 14 średniej wielkości pasztecików.