Polecam Wam także przepisy: – tort piernikowy – tort wiśniowy – tort bezowy z malinami – tęczowy tort – tort bezowy z bitą śmietaną i truskawkami Przygotowanie: 2 h Składniki: – 4 jajka – 130 g drobnego cukru do wypieków – 90 g mąki pszennej – 20 g kakao – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – 150 g nutelli – 250 g serka mascarpone – 200 g śmietanki 36% do ubijania – 1 łyżka cukru pudru – truskawki PRZYGOTOWANIE: Do miski przesiejcie mąkę oraz kakao. Złóżcie tort – pierwszy blat posmarujcie połową kremu z nutelli, a następnie połową białego kremu. Następnie przygotujcie krem z nutelli, mieszając nutellę z 150 g serka mascarpone. W drugiej misce ubijcie za pomocą miksera jajka, aby stały się puszyste, następnie nie przerywając miksowania dodawajcie po jednej łyżce cukru i miksujcie do połączenia. W pierwszej kolejności krem biały: ubijcie za pomocą miksera śmietankę z dodatkiem cukru. Jeśli lubicie smak nutelli, czekolady, kremu z bitą śmietaną i owoców to przed Wami tort idealny 🙂 Pierwsza wersja z oryginalnego przepisu miała fatalne biszkopty które upiekły się z zakalcem. Wyjmijcie z piekarnika i odstawcie do przestygnięcia, następnie zdejmijcie bok formy i odstawcie aż ciasto całkiem wystygnie. Miksujcie już tylko do połączenia składników kremu, nie zbyt długo aby całość się nie zważyła. Następnie przykryjcie całość drugim blatem i podobnie: nałóżcie czekoladowy krem, śmietankowy krem i ozdóbcie górę najładniejszymi truskawkami.