Włoskie zapiekanki

Patrycja
Przekąski
13.04.2017 10:40
Włoskie zapiekanki

W dzisiejszym blogu zapiekanki w włoskim stylu z pieczarkami, suszonymi pomidorami, oliwkami oraz serem mozzarella i parmezanem 💗 Składniki: bagietka 1,5 szt, pieczarki 350 g, cebula 1 szt, suszone pomidory 1 mały słoik, oliwki czarne pół małego słoika, ser mozzarella 150 g, ser parmezan do posypania, zioła prowansalskie, sól i pieprz, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebule obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Bardzo lubię zapiekanki z różnymi dodatkami i różnymi sosami, są świetne na szybką kolacje na ciepło... Następnie posypujemy serem mozzarella, układamy pokrojone w paski suszone pomidory i przekrojone na pół oliwki. Mogą być również świetną imprezową zagryzką, wtedy możemy je zrobić w wersji mini i bagietkę pokroić w plastry. Bagietki przekrawamy wzdłuż i nakładamy na nie pieczarki z cebulką i posypujemy ziołami prowansalskimi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/04/woskie-zapiekanki.html