😊 Składniki: (blaszka 33/23 cm): biszkopt: jajka 5 szt, cukier 3/4 szklanki, mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżka, żelka malinowa: maliny mrożone 750 g, galaretka czerwona 2 szt, cukier 4 łyżki, woda, masa budyniowa: budyń waniliowy 1 szt, mleko 500 ml, cukier 3 łyżki, masło 200 g, blat kokosowy: wiórka kokosowe 150 g, cukier 120 g, białka 4 szt, sól szczypta, Sposób przygotowania: Biszkopt: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Następnie biszkopt obkrawamy w około, odwracamy na drugą stronę, ściągamy papier i z powrotem odwracamy go na drugą stronę. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier kryształ oraz cukier waniliowy, nie przerywając ubijania. Blat wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w 180 st. C przez 15-20 min. aż kokos będzie złocisty. Biszkopt, masa budyniowa, żelka malinowa, która nadaje fajnej rześkości, dzięki której ciasto nie jest zamulające, a na wierzchu lekko chrupiący placek kokosowy. (Jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta, to dodajcie do masy więcej cukru.) blat kokosowy: Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik. Rondelek z musem ponownie stawiamy na palnik, zagotowujemy i dodajemy dwie czerwone galaretki. Maliny umieszczamy w rondelku wraz z cukrem i gotujemy przez 5 min. aż owoce się rozpadną. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, gdy blat kokosowy lekko zmięknie. Następnie blat umieszczamy na wierzchu ciasta i lekko dociskamy do masy. Gdy mus zacznie gęstnieć, wylewamy go na biszkopt i wstawiamy ciasto do lodówki. Dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy za pomocą drewnianej lub plastikowej łyżki. Następnie stopniowo dodajemy cukier i miksujemy do całkowitego rozpuszczenia się cukru.