Polecam Składniki blaszka 23/33: ciasto: mąka pszenna 2 szklanki, cukier puder 0,5 szklanki, żółtko 1 szt, margaryna do pieczenia 200 g, masa serowa: ser w wiaderku 1,5 kg, jajka 15 szt, masło 1,5 kostki, cukier puder 3 szklanki, kasza manna 1 szklanka, olejek pomarańczowy 1 łyżka, rodzynki 1 szklanka, sól szczypta, lukier: cukier puder 1 szklanka, sok z cytryny 6-7 łyżek, dodatkowo: kandyzowana skórka pomarańczy 100 g, Cukier puder mieszamy łyżką z sokiem z cytryny, gdy lukier będzie zbyt gęsty to dodajemy więcej soku z cytryny, a gdy będzie zbyt rzadki to dodajemy więcej cukru pudru. Ciasto pieczemy w 180 st.C przez 15 min. Masło ucieramy, stopniowo dodajemy po jednym żółtku i po trochę cukru pudru. Gotową masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy w 170 st.C przez 1 h. Najlepiej ciasto rozwałkować bezpośrednio na papierze, a następnie przenieść na blaszkę. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, a następnie delikatnie mieszamy z masą serową.