Masa orzechowa - 3 żółtka - 250 g cukru pudru - 120 g masła - 120 g mąki pszennej - 250 g zmielonych orzechów włoskich Beza - 3 białka - 80 g cukru pudru Podany czas pieczenia jest czasem sugerowanym, w tym wypadku polecam kierować się intuicją i po prostu sprawdzać barwę bezy - ma być brązowa i zarumieniona, nie jak w Pavlowej, ale nie spalona :) PS Podczas przygotowywania ciasta może się wydawać, że masa orzechowa jest zbyt gęsta, ale nie należy jej niczym rozrzedzać, ona właśnie taką ciastowatą konsystencję ma mieć. Jedyną zmianą, jakiej dokonuję to zamieniam czasem wafle na kruchy, maślany spód - wtedy ciasto jest jeszcze smaczniejsze.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2017/04/staropolski-mazurek-orzechowy.html