Jajka muchomorki

Ewelina
Przekąski
09.04.2017 21:22
Jajka muchomorki

Składniki

  • jajka
  • ser biały
  • chrzan
  • śmietana 36%
  • sok z cytryny
  • pomidory

Przepis

Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostudzenia. Ser biały łączymy z chrzanem, śmietaną oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem a następnie dokładnie mieszamy.

Zdjęcie Jajka muchomorki #1
Zdjęcie Jajka muchomorki #2
Zdjęcie Jajka muchomorki #3

W międzyczasie obieramy jajka.

Zdjęcie Jajka muchomorki #4
Zdjęcie Jajka muchomorki #5

Pomidory kroimy na mniejsze kawałki, tak aby utworzyły kapelusze na nasze muchomorki. Na każdy pomidor nakładamy kropki z naszego sosu serowego lub majonezu.

Zdjęcie Jajka muchomorki #6
Zdjęcie Jajka muchomorki #7
Zdjęcie Jajka muchomorki #8
Zdjęcie Jajka muchomorki #9

Z każdego jajka odcinamy podstawę i jego górną część. Jajka ustawiamy na talerzu, następnie na każde jajko wykładamy krem serowo-chrzanowy.

Zdjęcie Jajka muchomorki #10
Zdjęcie Jajka muchomorki #11
Zdjęcie Jajka muchomorki #12
Zdjęcie Jajka muchomorki #13

Na tak przygotowane jajka wykładamy nasze kapelusze z pomidorów i gotowe.

Zdjęcie Jajka muchomorki #14
Zdjęcie Jajka muchomorki #15