Jajka faszerowane pieczarkami

Ana
Wielkanoc
11.04.2015 7:23
Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki

- ok. 250 g pieczarek,

- 1 łyżka majonezu,

- 4 jajka,

- 1 pęczek szczypiorku,

- przyprawy: sól, pieprz.

Przepis

Jajka gotujemy na twardo (ok. 10 min). Następnie po wystudzeniu, obieramy, kroimy na połówki. Żółtka wyjmujemy przekładamy do miseczki. Pieczarki kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju. Dusimy, aż woda którą wypuszczą pieczarki odparuje, bądź ją odlewamy. Uduszone pieczarki z żółtkami rozgniatamy widelcem, dodajemy 1 łyżkę majonezu, mieszamy, przyprawiamy do smaku. Szczypiorek siekamy na bardzo drobno. Następnie 1 łyżeczkę farszu nakładamy do białek.