Jajka faszerowane tuńczykiem

Ana
Wielkanoc
11.04.2015 7:30
Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki

- 2 opakowania tuńczyka w sosie własnym,

- 1 mała cebula,

- 1 łyżka majonezu,

- 4 jajka (żółtka, białka),

- 1 pęczek natki pietruszki,

- przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra/słodka w proszku.

Przepis

Jajka gotujemy na twardo (ok. 10 min). Następnie po wystudzeniu, obieramy, kroimy na połówki. Żółtka wyjmujemy przekładamy do miseczki. Cebulę kroimy na drobną kostkę. Tuńczyka odlewamy z wody, wrzucamy do miseczki. Wszystkie składniki rozgniatamy widelcem, dodajemy 1 łyżkę majonezu, przyprawiamy do smaku. Następnie 1 łyżeczkę farszu nakładamy do białek. Na górę posypałam poszatkowaną natkę pietruszki.