Boczniaki "po grecku"

Weronika

Obiad

24.03.2020 8:26

Boczniaki "po grecku"

Polecam! 500 g boczniaków4 marchewki1 pietruszka1 spora cebula1/2 pora2 listki laurowe4-5 ziarenek ziela angielskiego1 łyżeczka soli+ sól do boczniaków2 spore szczypty cukru1 łyżka octu jabłkowego/winnegopieprz, słodka papryka w proszku150 ml koncentratu pomidorowego1 szklanka wody/bulionu warzywnego2 łyżki masła gheezielenina do podaniaPrzygotowanie:SMACZNEGO ! Na blogu jest już wiele przepisów z boczniakami w roli głównej, ponieważ je lubimy, zresztą wszystkie inne grzyby również. Sos, który idealnie sprawdza się w połączeniu z rybą i mięsem z boczniakami smakuje super. Cebulę i pora pokroić w piórka na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać przygotowane starte warzywka i podsmażyć razem przez kilka minut. Posolić i oprószyć pieprzem podawać grzyby z przygotowanym sosem i np. z puree ziemniaczanym Dodać resztę przypraw: sól, pieprz, paprykę, ocet i koncentrat pomidorowy w międzyczasie przygotować boczniaki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/03/boczniaki-po-grecku.html