bulionu 2-3 łyżki słodkiej śmietanki 30% 1-2 łyżki sosu sojowego szczypta kurkumy mielona papryka wędzona sól, pieprz 1-2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki Cebule kroimy w piórka. Na patelnię po smażeniu cebuli (w razie potrzeby uzupełniamy olej) dodajemy mięso, obsmażamy go z obu stron, do lekkiego zrumienienia. 4-5 plastrów schabu 2-3 łyżki mąki krupczatki 3 nieduże cebule 1,5 szkl. Udostępnij Zapisz Tym, którzy chcą odpocząć od panierowanych mięs, polecam duszony schab w sosie cebulowym. Dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, do miękkości mięsa (około 45-50 minut). Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodajemy sos sojowy oraz śmietanę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2020/03/24/schab-w-sosie-cebulowym/