Szybko się robi i szybko znikają. składniki: 200 g mąki pszennej typ 500 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 100 g masła 2 jajka 1 szklanka śmietany 18% 100 g ulubionej ciemnej czekolady, u mnie deserowa Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać składniki mokre czyli śmietanę, jajka i roztopione masło. Masę przełożyć do foremki na muffinki, u mnie foremka silikonowa, którą dodatkowo wyłożyłam papierowymi papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec do suchego patyczka ok 30 minut, funkcja góra dół. Muffinki są bardzo puszyste i wilgotne, z drobinkami czekolady w środku.