składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej typ 500 150 g zimnego masła 1 jajko duża szczypta soli farsz 200 g piersi z kurczaka 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 mały brokuł 3-4 pomidorki cherry 2 jajka 6 kopiastych łyżek śmietany 12% 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią sól,pieprz Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i podpiec na lekko złoty kolor ok 10-15 minut. Na podpieczonym spodzie tarty ułożyć kawałki kurczaka, ugotowanego brokuła i pomidorki pokrojone w ćwiartki. Tarte wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż masa się zetnie ok 30 minut, funkcja góra dół. Gotowe ciasto owinąć w folię i odłożyć na godzinę do lodówki. Dodać suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, doprawić do smaku solą i pieprzem. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na oleju kokosowym, odstawić do wystudzenia. Na dnie ciasto nakłuć widelcem aby nie wyrosło.