Pulpety w sosie z czerwonej papryki

Krzysztof
Obiad
08.03.2014 9:03
Pulpety w sosie z czerwonej papryki

Przepis

Składniki:

-mięsna masa mielona 1 kg

-czerwona papryka 1 kg

-koncentrat pomidorowy

-czosnek

-przyprawy do smaku

-bułka

-bułka tarta

-cebula

-jajo

-tłuszcz do smażenia

sposób przygotowania:

Do mięsnej masy mielonej dodajemy podsmażoną cebulę, jajko, namoczoną bułkę, przyprawy: sól, pieprz, mieszamy. Formujemy malutkie klopsiki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Sporządzamy sos: czerwoną paprykę wydrążamy z pestek i kroimy w malutką kosteczkę, podsmażamy aż papryka puści wodę, dodajemy koncentrat i trochę wody, gotujemy na małym ogniu dodając utarte 2-3 ząbki czosnku, przyprawiamy. Dodajemy do sosu klopsiki.