Tarta ze szpinakiem Ciasto 500 g mąki 200 g masła 2 żółtka 4-5 łyżek zimnej wody szczypta soli 250 g szpinaku 3 jajka 150 ml śmietany kremówki 100 g sera feta 2 łyżki płatków drożdżowych (opcjonalnie) 1 ząbek czosnku pieprz łyżka oleju Podaję na ciepło, choć świetnie sprawdzi się na zimno na imprezie, pokrojona w trójkąty i podana z sosem. Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. Schłodzone ciasto rozwałkowuję lub ścieram na tarce i wylepiam nim wysmarowaną formę do tarty. Owijam folią spożywczą i wstawiam do lodówki minimum na 30 minut. Często przygotowuję je na obiad lub kolację. Składniki ciasta przekładam do malaksera i miksuję na piasek. Słodkie na równi z wytrawnymi.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://straszniesmaczne.blogspot.com/2017/04/tarta-ze-szpinakiem.html