Gulasz wołowy

Patrycja
Obiad
08.04.2017 22:35
Gulasz wołowy

Zapraszam 😊 Składniki: mięso wołowe 400 g, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki, papryka czerwona 1 szt, mąka pszenna 5 łyżek, majeranek 1 łyżeczka, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 4 ziarna, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra do smaku, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę i obtaczamy w mące pszennej. Mięso dusimy do miękkości, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i dusimy przez kilka minut, aż papryka zrobi się miękka. To ulubiona wersja mojego męża 💗 Mięso do gulaszu możemy użyć według swoich upodobań, może to być zarówno wieprzowina jak i wołowina. Jest to bardzo sycąca potrawa, którą możemy podawać z ulubionymi dodatkami. W moim domu dzisiaj wersja z wołowiną. Gulasz to tradycyjne węgierskie danie, przygotowane z mięsa, papryki i cebuli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/01/gulasz-woowy.html