Tort czekoladowy

Ciasta
22.02.2017 13:36
Tort czekoladowy

łyżka żelatyny 3 łyżki miodu 3 łyżki likieru kawowego lub czekoladowego dżem porzeczkowy likier kawowy lub czekoladowy Śmietanę razem z serkiem przekładam do miski i miksuję, aż masa zgęstnieje. Ciasto dzielę na 3 części i piekę 3 oddzielne placki [po upieczeniu każdego czekam z wyjęciem ciasta, aż trochę przestygnie]. szklanka mleka (250ml) 2 tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 3/4 szkl cukru Polewam go 2-3 łyżkami likieru i smaruję 3 łyżkami dżemu. Na wierzch zostawiam 3 łyżki masy. Dżem porzeczkowy znakomicie przełamuje słodycz masy i sprawia, że ciasto jest nie za słodkie i orzeźwiające. Ozdobiony kwiatami i owocami może być znakomitym prezentem, np. z okazji Dnia Matki :) Jajka miksuję z cukrem na puszystą masę. Dodaję mleko, masło z czekoladą i masę jajeczną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straszniesmaczne.blogspot.com/2016/05/tort-czekoladowy.html