Sałatka Żydowska – prosta i szybka sałatka, idealnie pasująca do wędlin, czy dań mięsnych – szczególnie polecam do karkówki z grilla ;) Sałatka Żydowska – Składniki: 5-6 średnich ziemniaków (ok. 800g) 4 jajka 1 duża cebula (ok. 150g) sól i pieprz do smaku majonez wedle uznania (u mnie 6-7 czubatych łyżek = 300g) szczypiorek (opcjonalnie) Może spodoba się Wam również przepis na inną ziemniaczaną sałatkę do grilla – przepis tutaj: Sałatka norweska do grilla Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać majonez wedle uznania ( u mnie 6-7 czubatych łyżek). Sałatka Żydowska – Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości. Ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę.