8 papryk (miałam małe) 1 szkl suchej kaszy jęczniennej 500 g mielonego mięsa z indyka 2 łyżki kaparów 6 suszonych pomidorów mozzarella tymianek sól, pieprz kilka ząbków czosnku Słodycz pieczonej papryki miesza się z aromatem pieczonego czosnku, do tego ciągnący się ser i sycące nadzienie. Razem z tymiankiem, solą i pieprzem przekładam do miski z farszem. Pod koniec pieczenia na każdej papryce układam kawałki mozzarelli i zapiekam aż ser się rozpuści. W misce łączę kaszę z mięsem i dokładnie mieszam. Przygotowanie farszu zaczynam od ugotowania kaszy (zazwyczaj robię to dzień wcześniej). Podaję z ulubionymi sosami, zazwyczaj jogurtowym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://straszniesmaczne.blogspot.com/2018/09/zapiekane-papryki-pysznie-nadziane.html