Jajka w sosie chrzanowym na ciepło

Beata
Przekąski
08.04.2017 0:08
Jajka  w sosie chrzanowym na ciepło

Sos chrzanowy przygotowuję na dwa sposoby, jeden na ciepło, a drugi na zimno z jogurtu naturalnego, który również pojawi się wkrótce na blogu. Składniki 7 jajek 50 g masła 2 płaskie łyżeczki mąki pszennej 2-3 łyżeczki chrzanu (według własnego smaku) 200 g śmietany 18% 1 szklanka bulionu warzywnego sól biały pieprz koperek Jajka ugotować na twardo i oskubać ze skorupek. Polecam Wam również jajka po szkocku, które są łatwe do zrobienia, świetnie smakują i ładnie prezentują się na talerzu. Na patelni rozgrzać masło i wsypać mąkę, wlać bulion i cały czas mieszając chwilę gotować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/04/jajka-w-sosie-chrzanowym-na-ciepo.html