Drożdżowe bułeczki z dżemem truskawkowym o lekkim aromacie mandarynki

Patrycja
Ciasta
07.04.2017 21:44
Drożdżowe bułeczki z dżemem truskawkowym o lekkim aromacie mandarynki

Składniki: mąka pszenna 4 szklanki, cukier brązowy 3 łyżki, mandarynka 1 szt, masło 15 dag, drożdże suche 1,5 łyżeczki, mleko 1 szklanka, jajko 1 szt, Nadzienie: dżem truskawkowy 0,5 słoika, Lukier: sok z limonki lub mandarynki 4 łyżki, cukier puder 1 szklanka , Dodatkowo: jajko 1 szt, mleko 1 łyżka, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki suche mieszamy ze sobą, masło rozpuszczamy, mleko podgrzewamy, aby było cieple i dodajemy do suchych składników. Z gotowego ciasta robimy małe kulki i każdą z kulek rozpłaszczamy w rekach, nakładamy łyżeczkę dżemu i zlepiamy tak, aby podczas pieczenia się nam nie otworzyła. Sok z limonki miksujemy z cukrem pudrem, aż zrobi się lśniący lukier.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2016/12/drozdzowe-bueczki-z-dzemem-truskawkowym.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja