Wegański sos chrzanowy (na zimno)

Patrycja

Wielkanoc

07.04.2017 9:40

Wegański sos chrzanowy (na zimno)

mniam😊 W zeszłym roku, gdy robiłam wegański majonez z fasoli to wyszło mi go bardzo dużo, więc należało go wykorzystać w jakiś inny sposób i wpadłyśmy z siostrą na pomysł, aby połączyć go z chrzanem i wyszedł naprawdę pyszny sos. Oprócz tego, że jest bardzo smaczny to również zdrowy💪💪 Życzę miłych świątecznych przygotowań😗 Składniki: fasola Jaś 1 szklanka, chrzan starty 3-4 łyżki, woda 3/4 szklanki, sól i pieprz do smaku, sok z cytryny do smaku, Sposób przygotowania: Fasole dzień wcześniej moczymy w wodzie. Konsystencje sosu również możecie zrobić taką jaką chcecie, a dodatkowo poza wodą możecie również dodać oliwę z oliwek, ale ja jednak wolę wersje z wodą. Tradycyjny sos chrzanowy z jajkami myślę, że każdy już zna, ale czy jedliście wegańską wersje? Dodajemy do smaku sok z cytryny oraz sól i pieprz. Dla mnie najlepiej smakuje z dodatkiem ogórka kiszonego lub świeżego pomidora i szczypiorku...

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/04/weganski-sos-chrzanowy-na-zimno.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja