łyżka płynu z puszki po ciecierzycy oliwa z oliwek 1 mały ząbek czosnku łyżeczka soku z cytryny pieprz sól Do rozdrabniacza wrzucamy orzechy i mielimy. Następnie dorzucamy ciecierzycę, przeciśnięty przez praskę czosnek, płyn z ciecierzycy, sól, pieprz, sok z cytryny i odrobinę oliwy z oliwek. Gotową pastę przekładamy do miseczki polewamy oliwą z oliwek, ozdabiamy kilkoma ziarnami ciecierzycy i orzechów. Składniki: 1/2 szklanki ciecierzycy z puszki około 100 g orzechów laskowych (lub innych dowolnych) Miksujemy na gładką pastę i stopniowo dodajemy oliwę z oliwek, aż uzyskamy pożądaną konsystencję.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://patigotuje.pl/sniadania/pasta-z-ciecierzycy-i-orzechow/