Sałatka z wątróbką i figą jest idealnym daniem w jesienne dni, ponieważ właśnie teraz w sklepach możemy znaleźć świeże figi 😉 Sałatka z wątróbką i figą Składniki: 400 g wątróbki drobiowej 1 łyżka oleju 1 duża sałata rzymska garść pomidorków koktajlowych 3 świeże figi świeżo mielony pieprz sól Dressing: 3 łyżki konfitury z żurawiny 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy/oleju 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 łyżeczka miodu Wiem, że wiele osób nie przepada za wątróbką, ale ja osobiście ją uwielbiam. Jest to bardzo wdzięczny produkt, który można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Następnie smażymy ją na łyżce oleju, pod koniec solimy. Wszystkie składniki na dressing łączymy ze sobą w misce. Na końcu układamy pokrojone figi.